Další změna programu

Tak bohužel dochází k další změně programu. Z důvodu nemoci se musí zrušit představení Divadla Devítka, plánované na sobotu 26.3. v 13.00 hod.

Místo toho se nesoutěžně představí divadelní soubor Amadis s hrou "Smíšené dvouhry"

Bližší informace:

Láska, něžnost, ale také zášť, nechuť ke komunikaci a vysloveně otevřené nepřátelství - i tak se může vyvinout manželství po padesáti letech společného života. Záleží jen na nás, kterým směrem se vydáme.

JAMES SAUNDERS: Nejlepší přítel člověka
LYNDON BROOK: Skóre
ALAN AYCKBOURN: Od desíti k pěti
DAVID CAMPTON: Není nad slanečky
HAROLD PINTER: Noc

Osoby a obsazení:
Manželka (Sheila) - Klára Havránková
Manžel (Harry) - Josef Širhal
Režie: Jan Lipšanský

Vydejte se spolu s námi na lehce úsměvnou a přitom i mrazivou cestu lidským životem a podívejte se na to, jak se naše vztahy v průběhu doby mění. Záleží pak jen na nás, jestli půjdeme tím správným směrem.

Nasedněte do vlaku, v němž se novomanželé vydávají na svatební cestu. O deset let později je sledujte na tenisovém kurtu, když spolu hrají smíšenou dvouhru. Za dalších několik let je uvidíte zavzpomínat na to, jaké bylo jejich první setkání. Pak se s nimi setkejte jako s padesátníky, kteří si po mnoha letech manželství už opravdu nemají co říct. A konečně - na sklonku života - se s nimi posaďte na lavičku na hřbitově a nechte je zavzpomínat na celý jejich život.

„Smíšené dvouhry“ jsou nejen obrovskou příležitostí pro naše herce, ale zároveň i velkou výzvou. Původní text inscenace totiž zahrnuje celkem 8 jednoaktovek, které na střídačku hrají vždy dvě různé dvojice. V České republice je uvádí Divadelní spolek Kašpar, který se pro změnu rozhodl inscenovat pouze tři z nich. Divadelní soubor AMADIS bude tedy vůbec prvním na světě, který uvede 5 jednoaktovek v podání pouhých dvou herců. Dvě z nich (úsměvnou hříčku „Skóre“ a romantické drama „Noc“) navíc nabízíme v české premiéře.